donderdag 13 januari 2011

Geweldloos Communiceren

Anderhalf jaar terug werd ik getipt over het gedachtegoed van Geweldloos Communiceren. Ik heb gemerkt dat die naam veel vraagtekens oproept en ik zal proberen kort uit te leggen wat het gedachtegoed in houdt. Geweldloos Communiceren ziet dat veel conflicten ontstaan doordat veel mensen hun eigen behoeftes en gevoelens niet durven of kunnen delen met anderen. Vaak durven mensen zich niet kwetsbaar op te stellen uit angst om hier later de dupe van te worden. Geweldloos Communiceren werkt met een paar modellen en ideeen die het mogelijk maakt om je veel preciezer en krachtiger uit te drukken. Ik ben er destijds meteen mee aan de slag gegaan en merk dat ik mezelf en mensen die ik train en coach er vaak mee kan helpen. Op het moment dat iemand zijn eigen behoeftes erkent en die durft uit te spreken, valt er vaak een last van hun schouders.