donderdag 19 april 2012

Nog een succesverhaal

Srikumar Rao vertelt over geluk. Op een prachtige manier. Ik heb het filmpje een paar weken geleden gezien en denk er nog bijna dagelijks aan terug. De belangrijkste les voor mij: "Focus on the proces, not on the result." Hij legt uit dat het geen zin heeft om naar resultaten toe te werken. In de eerste plaats omdat het werken naar een bepaald doel vaak niet gelukkig maakt. In de tweede plaats: als het resultaat behaald is, vergeet je dat binnen de kortste keren en ga je weer op weg naar het volgende resultaat. Het advies van Rao luidt dan ook: focus op het proces, zorg dat je daar van kunt genieten. Het proces blijft immers altijd doorgaan, en het is dus van groot belang dat het proces zelf de moeite waard is. Voor mij was dat wel een kleine mindshift die ervoor zorgt dat ik mijn werk nu met nog meer plezier. Dank u, meneer Rao!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten