vrijdag 18 januari 2013

Ik word vader!


Naast dat ik mijn heup heb gebroken (zie hier) ben ik in de ban van iets heel anders. Mijn vrouw is namelijk over 3 dagen uitgerekend van onze eerste zoon! Ik wil al mijn leven lang vader worden van een gezin en ben gek op kinderen. Nu is het moment dus bijna daar! Toen we hoorden dat het een jongetje werd was ik de hele middag emotioneel, en ik weet eigenlijk niet waarom. De bevalling lijkt me weer een enorm emotionele gebeurtenis. Hoe spannend. Ik ben erg benieuwd hoe die kleine man eruit gaat zien. Zo'n belangrijk mens komt er nu in ons leven. Onze oudste zoon. Wat zullen we allemaal met hem meemaken! Hij lacht, hij huilt, hij wordt ziek en beter, gaat naar school, krijgt vriendjes, leert lezen, gaat eigenwijs zijn, maakt ruzie met ons, wordt een puber, een grote man, gaat de wereld over reizen. En wij gaan het hopelijk allemaal zien. Een ongelooflijk idee. Nu al houden we van hem, terwijl hij er nog niet is. Alles staat gereed, de maxicosi in de auto, de wagen in de gang, de wieg en de babydoekjes in zijn schattige kamertje. Alles erop en eraan. Kom er nu maar uit mannetje!