woensdag 12 juni 2013

Lichaamstaal voor een topgesprek!

Amy Cuddy legt in deze ted-talk uit hoe lichaamstaal invloed heeft op anderen en jezelf.
Onderbewust kennen we alle effecten van lichaamstaal, zelf ben ik er al een tijdje door gefascineerd. Hoe de verandering in mijn houding invloed heeft op de ander. Als ik bijvoorbeeld door mijn haar ga met mijn hand, volgt bijna altijd een effect van mijn gesprekspartner.
Amy Cuddy maakt het nog veel interessant en legt uit dat lichaamshouding directe invloed heeft op je hormoonspiegels. Onderzoek dat zij heeft gedaan wijst uit dat mensen die zichzelf een "powerpose" aanmeten voor zij een stressvol gesprek in gaan een positife effect heeft op het gewenste resultaat.
Dus.. Allemaal naar het toilet voor je volgende beoordelingd, acquisitie- of sollicitatiegesprek, dan is succes gegarandeerd!