donderdag 15 augustus 2013

If there is an elephant in the room, please introduce him!

 Randy Pausch vertelt een prachtig verhaal over zijn eigen leven. Hij weet dat hij er niet meer zal zijn over een half jaar omdat hij aggressieve kanker heeft. Toen mijn vader ongeneeslijk ziek was, heb ik vaak last van de spanning gehad die er om mij heen ontstond. Die spanning ontstond doordat mijn omgeving niet goed wist hoe zij mij het beste konden benaderen nu mijn vader zo ziek was. Kan ik er wel met hem over praten, hoe begin ik er over. Zelf vond ik dat ook vaak lastig, ik had lang niet altijd zin om er over te praten, maar wilde wel graag de lucht klaren. Randy Pausch' uitspraak, zie de titel, vergeet ik dan ook nooit meer. Nu vraag ik altijd aan mensen hoe het met hen is als zij in een soortgelijke situatie. En nog steeds vind ik dat eng, maar eigenlijk wordt het altijd goed ontvangen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten