donderdag 2 januari 2014

Oud Hollands Mediteren... Moet dat nou?Heel 2013 heb ik nauwelijks gemediteerd. Omdat ik dacht dat Felix, mijn pas geboren zoon, mij wel uit de mijn hoofd zou trekken. Dat blijkt zeker zo te zijn, spelen met hem is een "mindfulle" aangelegenheid. Daarbij las een bijdrage in de Volkskrant van een columnist die het helemaal had geschoten met die moeilijkdoenerij.... Haar vinding is oud-hollands mediteren. Wat mij betreft slaat ze de spijker op zijn kop. Spelletjes doen met vrienden, uren verdwijnen in een puzzel, jezelf verliezen in een boek, overdag film kijken met een deken en chips. Allemaal van die heeeeeerlijke dingen die een stuk leuker zijn dan mediteren. Ik ben ermee aan de slag gegaan, en het bevalt. Maar of het een vervanging is voor "echt" mediteren, dat weet ik nog niet. Ik kom erop terug.....

Geen opmerkingen: