maandag 1 september 2014

Alexander Techniek.....


Vanochtend heb ik mijn eerste les gehad in Alexander Techniek. Een bewegingsleer. Het was meneer Alexander die verhalenverteller was en op een slechte dag zijn stem kwijt raakte. Daarna richtte hij er zijn leven op om te achterhalen hoe dat kwam en hoe hij hem weer terug kon vinden. Dat resulteerde in de alexandertechniek. Een techniek die mensen ervan bewust maakt hoe de spierspanning in de verschillende delen van hun lichaam is.
Zelf merk ik dat ik mijn stem zo nu en dan verkeerd gebruik. Af en toe heb ik pijn in mijn keel van het praten, soms mompel ik zo dat mijn vrouw me niet kan verstaan. Toen ik Annemarie Broekhuizen tegen kwam, was ik meteen geïnteresseerd. Zij vertelde me dat mijn stem afhankelijk is van wat er in mijn torso, nek en hoofd gebeurd. Logisch leek me. Vanochtend heb ik al een beetje geleerd hoe het ervoor staat in mijn lichaam. De komende tijd ga ik regelmatig lessen nemen. Ik ben benieuwd!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten