donderdag 18 december 2014

Alexandertechniek; het effect = PIJN WEG!!!


In september blogde ik dat ik lessen in de Alexandertechniek zou gaan volgen. Het effect, nu 4 maanden later, is daverend. Niet op de manier die ik verwacht had, ik kwam voor mijn stem, maar raakte van de pijn in mijn lijf af. Al jaren, ik denk al bijna 15, had ik last van spanning in mijn rechterbeen en voet. Soms was die stijf, soms koud, vaak vermoeid, en vaak pijnlijk. Ik ging ervoor naar talloze artsen, fysio's en een ostheopaat. Die konden mij geen van allen echt helpen. Na mijn heupbreuk had ik me voorgenomen om al mijn pijn weg te gaan halen. Hoe, dat wist ik nog niet. Door de lessen in Alexandertechniek leerde ik dat ik zelf mijn spieren vasthield waar dat helemaal niet nodig is. Ik had geen idee dat dit zo' n effect had. Nu ben ik dus officieel pijnpatient af. En daar ben ik verschrikkelijk blij mee. Ik kan dan ook iedereen met vage, zeurende klachten rondom spieren of botten VAN HARTE aanraden om ook eens een les te nemen in Alexandertechniek. Ik ben na 5 lessen al helemaal verlost.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten