maandag 13 juli 2015

Angst of Liefde; dingen zijn altijd dubbel


Een vraag die ik mezelf en mijn coachees vaak stel is; Komt deze beslissing voort uit angst of liefde. Doe je het omdat je het resultaat wel wil bereiken? Of omdat je bang bent dat er iets niet gebeurt als je het wel doet? Heb je zin in een avontuur of ben je bang om de boot te missen? Durf je geen néé zeggen tegen je vrienden of hou je zoveel van ze dat je toch mee gaat terwijl je liever thuis wil blijven? Wil je een nieuwe baan of heb je een moeilijk gesprek te voeren met een paar collega's? 
Liefde interpreteer ik daar graag breed voor. Liefde voor mijn omgeving, mijn gezin en familie, mijn werk, mijn collega's, mijn werkplek, mijn woonplaats, mijn huis enzovoort.
Angst net zo goed. Angst herken ik als een ongemakkelijk gevoel, out of the comfort zone, niet wetend wat de volgende stap zal zijn, zenuwachtig. Als ik merk dat ik naar mezelf sta te kijken vanuit mijn achterhoofd. Me veel te bewust ben van wat ik doe en zeg. "Angst is een slechte raadgever", zei mijn moeder altijd.
Dan de overstap maken naar liefde kan me enorm helpen. Eerlijk zijn naar mezelf en de mensen om me heen. Delen wat er door me heen gaat. Niet opkroppen. Bla, lekker eruit. Dat helpt, en iedereen begrijpt het. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten