maandag 27 juli 2015

Koud (af)douchen.......waarom zou je?!


In februari vertelde een van de mannen die ik coach dat hij elke dag koud afdoucht. Hij was geïnspireerd door Wim Hof, bekend als de Iceman, die daar uitgebreide theorieën over op na houdt. Ik was geboeid. Zo lang als ik me kan herinner kan ik zelf namelijk nogal slecht tegen koud water. Als ik er in zwem of in lig ga ik er heel snel van ademen, en krijg mezelf nauwelijks onder controle. Een aardige uitdaging dus. In februari heb ik het een week of twee volgehouden. Nu we onze verbouwing en verhuizing achter de rug heb, doe ik een tweede poging. Nu 4 dagen onderweg.
En waarom dan? Omdat ik zeker graag af wil komen van mijn angst voor koud water, omdat ik denk dat het heel gezond voor me is, omdat ik me er heel stoer van ga voelen, omdat mijn huid er best wel knap van wordt, omdat het een fris begin van de dag is, en omdat ik er dus bang voor ben, en angst, dat is een slechte raadgever, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten